Olaszos ízvilág
Paradicsomos tengeri herkentyűk
Hozzávalók (2 személyre, főételként fogyasztva):
-10 dkg feketekagyló
-10 dkg garnéla
-1 konzerv paradicsompüré
-olívaolaj
-vaj
-oregano
-sajt
-petrezselyemzöld
-fokhagyma
-só, bors
A vajat olívaolajon megolvasztjuk (így nem ég meg olyan rövid idő alatt), hozzáadjuk a fokhagymát illetve ízlés szerint sót. A kagylót illetve a garnélát ezen sütjük le. Mivel mindkettő gyorsan elkészül folyamatosan felügyelet alatt tartjuk. Mérettől függően 3-5 perc a sülési ideje. Mikor a rák kifehéredett, kiszedjük és félre tesszük.
Az olívás, vajas alaphoz adjuk a paradicsompürét, a petrezselymet illetve az oregánót. Ha friss oregánót használunk meghálálja, ha mozsárban kissé összetörjük, majd az olivás vajon a petrezselyemmel együtt megfuttatjuk, karamellizáljuk mielőtt hozzáadjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
Ezután hőálló edénybe tesszük a paradicsomos alapot, ráhelyezzük a kagylót, rákot, sajttal lereszeljük. A sajtot ne vigyük túlzásba, adjon hozzá, de ne domiáljon. Sütőben 250°-on grillezük, hogy egy kis színt kapjon. Pirítóskenyérrel tálaltam, némi balzsamecettel gazdagítva az ízvilágot.
Bon apetit! :-)