2016. dec 20.

Olaszos ízvilág

írta: GasztroBarbár
Olaszos ízvilág

Paradicsomos tengeri herkentyűk

Hozzávalók (2 személyre, főételként fogyasztva): 

-10 dkg feketekagyló 

-10 dkg garnéla 

-1 konzerv paradicsompüré 

-olívaolaj 

-vaj 

-oregano 

-sajt 

-petrezselyemzöld 

-fokhagyma 

-só, bors 

A vajat olívaolajon megolvasztjuk (így nem ég meg olyan rövid idő alatt), hozzáadjuk a fokhagymát illetve ízlés szerint sót. A kagylót illetve a garnélát ezen sütjük le. Mivel mindkettő gyorsan elkészül folyamatosan felügyelet alatt tartjuk. Mérettől függően 3-5 perc a sülési ideje. Mikor a rák kifehéredett, kiszedjük és félre tesszük. 

Az olívás, vajas alaphoz adjuk a paradicsompürét, a petrezselymet illetve az oregánót. Ha friss oregánót használunk meghálálja, ha mozsárban kissé összetörjük, majd az olivás vajon a petrezselyemmel együtt megfuttatjuk, karamellizáljuk mielőtt hozzáadjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. 

Ezután hőálló edénybe tesszük a paradicsomos alapot, ráhelyezzük a kagylót, rákot, sajttal lereszeljük. A sajtot ne vigyük túlzásba, adjon hozzá, de ne domiáljon. Sütőben 250°-on grillezük, hogy egy kis színt kapjon. Pirítóskenyérrel tálaltam, némi balzsamecettel gazdagítva az ízvilágot. 

Bon apetit! :-) 

Szólj hozzá

Kaja