2016. jún 26.

Pepe a konyhában

írta: GasztroBarbár
Pepe a konyhában

 

Sziasztok! 

Hajdu Péter vagyok. 1983 szeptember 15-én láttam meg a napvilágot. Gyermek koromban egy "alultáplált" etióp kisgyerekhez hasonlítottam, habár ez az időmúlásával némileg megváltozott. A blog alap témáját figyelembe véve mérnöki diplomával rendelkezem, tehát a sütéssel, főzéssel csak tapasztalati úton találkoztam, soha nem tanultam. 

Ha megerőltetem magam és visszagondolok, akkor ez az érdeklődési kör a 90-es évek elején kezedett kibontakozni. Ekkor először még a puding főzés tudományát sajátítottam el. Héj, ne röhög, még 10 éves sem voltam! Ezek után jött horgászattal való ismerkedés és tulajdonképpen rájöttünk, hogy mi horgászat közben sem szeretünk éhen halni. Innen rémlik "Lecsós ponty", "Paprikás krumpli". Megettük és élümk! :-D Később az idő múlásával rájöttem, hogy nem azért küzdöttük fel magunkat a tápláléklánc csúcsára, hogy pudingot és paprikás krumplit együnk. Ekkor kezdett bekerülni az általam használt alapanyagok közé a hús (ez kb 14-16 éves kor). A konyhai önállóság szintjét kb 16-17 évesen sikerült elérni, ekkor már megoldottam, a 3 fogásos ebédre volt szükség és puszta kedvtelésből ezt én dobtam össze. 

A világ néhány országában volt lehetőségem asztalhoz ülni és megismerni a sajátos ízvilágot, amit képviselnek, nap, mint nap fogyasztanak. Így például a kínai kaja itt és ázsiában eléggé eltér, illetve a ázsiában, illetve a franciák sem mindenütt a csigát érzik saját specialitásnak... 

Valahogy az evés, az étel kicsit központi szerepet kapott, de ez nem lehetett oka annak, hogy 110 kg fölé híztam. Egy pár éve jött a felismerés, hogy ez már némi problémával jár így viszonylag rövid idő alatt több, mint 30 kg-tól szabadultam meg. Ez a fogyás után kezdett kisé tudatosra módosulni az étrendem. Elhagytam a kenyeret, szinte 0-ra csökkentettem a tészta, rizs, krumpli fogyasztást (mifelénk krumpli és nem burgonya...). Ez magával hozta, hogy újabb és újabb alapanyagok kerültek be a konyhámba. Elkezdtem tudatosan vásárolni, keresni a megfelelő alapanyagokat és a használható eszközöket... 

A közösségi médiába feltöltött néhány mutatósra sikerült étel képe után többen is receptet kértek. Így egyszerűbb... :-) 

Szólj hozzá

Me