Vietnámi Pho Ga
Leves:
-2-3 cikk fokhagyma (apróra vágva)
-2-3 dkg gyömbér (apróra vágva, ha szárított akkor kávéskanálnyi)
-2 közepes fej lilahagyma (nagyobb darabokra vágva)
-50 dkg csirkemell (csíkozva)
-50 dkg csirkeszárny (izületenként szeletelve)
-25 dkg sárgarépa (pucolás után ketévágni és viszonylag vékony elnyújtott szeletekre vágni)
-10 dkg petrezselyem gyökér (mint a répa)
-10 dkg zeller (mint a répa)
-10 dkg karalábé (mint a répa)
-2 húsleves kocka
-0,2 dl hal szósz (elhagyható)
-0,2 dl szója szósz
-víz
-Só
-Bors
-Chili
-Olívaolaj
Betét:
-50 dkg rizs/üvegtészta (sós vízben főzve)
Nyersen:
-aprított petrezselyem
-aprított menta
-aprított citromfű
-lilahagyma (félbe vágás után vékony szeletekre vágva)
-metélőhagyma (centis darabokra vágva)
-citrom/lime (negyedelve majd vékonyra szeletelve)
-pritamin paprika (a hagymához hasonlóra vágva)
-ízlés szerint chili
Elkészítés:
Az forró olajon lepirítjuk a fokhagymát és a gyömbért, ha pirult hozzáadjuk a lilahagymát. Mikor a hagyma üveges hozzáadjuk a csirkét és pirítjuk. Mikor a saját levét elfőtte fűszerezzük és hozzáadjuk a zöldségeket, leveskockákat és felöntjük vízzel. Nem kell, hogy bőven legyen rajta víz, mert alapjában véve egytálétel jellegű, sűrű leves. Mikor a csirke majdnem puha hozzáadjuk a hal és a szója szószt. Készre főzzük.
Tálalás:
A tésztára szedjük a levest és arra rakjuk a nyers zöldeket és citromot. Normál esetben chop stickkel fogyasztják és leisszák a levét. Mély zömök tányérban tűzforrón neki is eshetünk.